Politika

Opština Savski venac treći put u programu "Čista energija i energetska efikasnost“

Komentari

Autor: Tanjug

17/10/2024

-

11:02

Opština Savski venac treći put u programu "Čista energija i energetska efikasnost“
Miloš Vidović - Copyright Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Opština Savski venac treći put učestvuje u programu "Čista energija i energetska efikasnost“ sa ciljem  da pomogne građanima i domaćinstvima pri uštedi električne i toplotne energije, a prema rečima predsednika Opštine Miloša Vidovića, novim ugovorom o sufinansiranju programa energetske sanacije domaćinstava biće omogućena novčana podrška većem broju vlasnika kuća i stanova za učešće u projektu.

Kako je rekao, otvoren je Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, a prijave traju do 28. februara 2025.

"Za ovu godinu predviđena su veća sredstva u odnosu na prethodne. Ovim Javnim pozivom  predviđen je budžet blizu 11 miliona dinaram koje će naši građani moći da iskoriste za energetsku sanaciju domaćinstava", rekao je Vidović za Tanjug. 

Naveo je da je do sada blizu 100 kuća i stanova sa Savskog venca dobilo novčanu podršku zahvaljujući ovom programu, a da su sredstva građani koristili najčešće za zamenu stolarije, nove prozore i vrata.

Dodao je da se učešćem u programu pre svega nudi direktna korist i ušteda za građane, jer će se osim smanjenja potrošnje toplotne energije smanjiti i računi krajnjih korisnika. 

"Zahvaljujemo Ministarstvu rudarstva i energetike na odličnoj saradnji i zajedničkoj realizaciji još jednog značajnog projekta koji predstavlja važan korak i zajednički ulog u budućnost lokalne samouprave i države Srbije", rekao je Vidović.  

On je još jednom pozvao vlasnike porodičnih kuća i stanova da podnesu prijave na Javni konkurs, sa potrebnom dokumentacijom kao i popunjenim obrascima, koje mogu preuzeti sa zvaničnog internet sajta Gradske opštine Savski venac. 

"Pored popunjenog obrasca koji se preuzima na sajtu opštine, potreban je dokaz o vlasništvu, dokaz o legalnosti objekta, fotokopija lične karte, fotokopija poslednjeg računa o utrošenoj električnoj energiji, kao i predračun - profaktura", objasnio je Vidović. 

Dodao je da je rok za podnošenje prijava je 28. februar 2025.  godine ili do utroška opredeljenih sredstava, a da o rezultatima konkursa učesnici mogu da se informisšu putem zvaničnog internet sajta opštine.

"U toku su brojni besplatni programi za najmlađe. Gradska opština Savski venac poziva učenike osnovnih škola - učenike od 1 do 4 razreda da se prijave za besplatnu školu stranih jezika - engleski  i nemački", rekao je Vidović.

Kako je naveo, prijavni formular se nalazi na sajtu Gradske opštine Savski venac.

Kontakt za više informacija 011 2061 752, a rok za prijavu ističe sutra.

Vidović je rekao i da nova sezona teatra "ZMAJ" otvara vrata u novoj sezoni gde će najmlađi sa opštine Savski venac besplatno moći da gledaju predstave. 

"U prethodne dve sezone izvedeno je oko 100 predstava koje je pogledalo oko 8000 posetilaca. Sve informacije i broj za rezervacije možete videti na našem sajtu i nalozima na društvenim mrežama. Takođe tu su i besplatne školice plivanja za predškolce, školica sporta, atletike", rekao je Vidović. 
 

Komentari (0)

Srbija