Politika

Vučević razgovarao s Johanom Vadefulom, zamenikom predsednika poslaničke grupe CDU u Budenstagu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/10/2024

-

23:07

Vučević razgovarao s Johanom Vadefulom, zamenikom predsednika poslaničke grupe CDU u Budenstagu
Vučević razgovarao s Johanom Vadefulom, zamenikom predsednika poslaničke grupe CDU u Budenstagu - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević učestvovao je na samitu "Berlinski proces" kojim se obeležava 10 godina ovog procesa. Vučević se sastao sa Johanom Vadefulom, zamenikom predsednika poslaničke grupe CDU u Budenstagu, zaduženom za spoljnu politiku i bezbednos

"Dobar sastanak danas u Berlinu sa zamenikom šefa poslaničke grupe Unije CDU/CSU u Bundestagu za pitanja spoljne politike i odbrane, zamenikom člana odbora za spoljnu politiku, EU i odbranu, i izvestiocem za Srbiju u radnoj grupi Unije za Zapadni Balkan. Razgovarali smo o temama važnim za regionalnu stabilnost i bezbednost i dalji ekonomski razvoj Srbije. Istakao sam značaj daljeg jačanja političkih i ekonomskih veza sa našim nemačkim partnerima", napisao je Vučević na Instagramu. 

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Vučević je ranije danas izjavio da Srbija ostaje opredeljenja za evropski put kao svoj glavni strateški geopolitički cilj, a da je utisak današnjeg samita da Nemačka želi da vidi Zapadni Balkan u EU.

U Berlinu je danas potpisana i Deklaracija podrške Akcionom planu za zajedničko regionalnom tržište, kao i Sporazum o pristupu visokom obrazovanju.

Komentari (0)

Srbija