Politika

Ministri odbrane Srbije i Slovačke, Gašić i Kalinak, obišli kompaniju "14. oktobar" u Kruševcu

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

22:16

Ministri odbrane Srbije i Slovačke, Gašić i Kalinak, obišli kompaniju "14. oktobar" u Kruševcu
Ministri odbrane Srbije i Slovačke, Gašić i Kalinak, obišli kompaniju "14. oktobar" u Kruševcu - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

veličina teksta

Aa Aa

Ministri odbrane Srbije i Slovačke Bratislav Gašić i Robert Kalinak obišli su danas kompaniju „14. oktobar“ u Kruševcu. Gašić i Kalinak obišli su proizvodne pogone i održali sastanak sa rukovodstvom fabrike, tokom kojeg je generalni direktor Petar Miljković govorio o istorijatu, aktuelnim projektima i budućim planovima te fabrike.

Gašić je zahvalio rukovodstvu kompanije na gostoprimstvu i istakao da očekuje da će za godinu dana preduzeće „14. oktobar“ imati još modernijih linija za proizvodnju svega onoga što je u planu poslovodstva kompanije “Czechoslovak Group”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Današnji razgovori koje smo ministar Kalinak i ja vodili zajedno sa našim saradnicima jesu ka zbližavanju naših namenskih industrija i podizanju kapaciteta i potencijala koje zajednički možemo u budućnosti da stvorimo, i da „14. oktobar“ posle dugog niza godina propadanja, pa dolaska do privatizacije, postane fabrika onako kako to ona zaslužuje, kao fabrika koja je podigla i izgradila naš lep Kruševac.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Darimir Banda

 

Generacije koje su radile u ovoj fabrici su izgradile Kruševac", istakao je Gašić.

Kalinak je zahvalio Gašiću na gostoprimstvu i istakao da su imali konstruktivne razgovore te da situacija u svetu poput sukoba u Ukrajini i Gazi pokazuje da je bliska saradnja između naroda veoma važna. On je naglasio da postoji dosta prostora za saradnju u oblasti odbrambene industrije Srbije i Slovačke što je i potvrđeno na današnjem sastanku na kome je razgovarano o budućoj saradnji dve zemlje.

Ranije danas, Gašić i Kalinak položili su vence kraj humki u Memorijalnom kompleksu Slobodište i kraj Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu – povodom Dana oslobođenja Kruševca.

Gašić je istim povodom, u pratnji brigadnog generala Gorana Momčilovića i gradonačelnika Kruševca Ivana Manojlovića, položio venac kraj Spomenika palim pripadnicima vojske, policije i rezervnog sastava od 1991. do 1999. godine, u Memorijalnom kompleksu Slobodište.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija