Politika

Milićević: Svaka poseta Hrvatskoj prilika da razgovaramo o pomirenju i toleranciji

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2024

-

16:52

Milićević: Svaka poseta Hrvatskoj prilika da razgovaramo o pomirenju i toleranciji
Milićević: Svaka poseta Hrvatskoj prilika da razgovaramo o pomirenju i toleranciji - Copyright Tanjug/Ministarstvo bez portfelja/Dušan Veljović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević rekao je danas na manifestaciji ''Dani izvorne kulture'' u Paklenici u Hrvatskoj, da je svaka poseta našim sunarodnicima u toj zemlji prilika za razgovaramo o pomirenju, toleranciji i suživotu, saopštio je Kabinet ministra.

''Ove vrednosti nisu samo reči, one su osnov svakog zdravog društva. U svetu koji se često suočava s izazovima, konfliktima i nesporazumima, važno je da se setimo da su razumevanje i prihvatanje različitosti ključni za naš napredak'', rekao je ministar na manifestaciji održanoj pored temelja porušene crkve Presvete Bogorodice.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što ova manifestacija postaje tradicionalna i pohvalio je napore domaćina ne samo da sačuvaju srpsko nasleđe, već i da ga prenesu na nove naraštaje.

''Ponosan sam na vas, koji uprkos prošlosti, gledate u budućnost, u pravcu napretka, našeg jedinstva i boljeg života. Želim da vas ohrabrim i poručim da sam tu za vas, ne samo kao ministar Vlade Srbije, već u ime cele vlade, našeg predsednika i svih institucija Srbije. Obaveza Srbije će uvek biti da vas podrži, pomogne i zaštiti. Od vas tražimo samo jedinstvo i ljubav prema našoj domovini'', rekao je ministar.

On je podsetio da ovo nije njegova prva poseta Paklenici, jer je nedavno na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića već posetio ovaj kraj, kao i da se danas vide konkretni rezultati te posete.

''Sadašnjost nam još ne dozvoljava da se slažemo. Ali budućnost nam ne dozvoljava da ne razgovaramo i da ne uradimo sve što je u našoj moći da donesemo trajni mir u ovaj region, da učinimo sve da normalizujemo odnose. Normalan život u kojem vas niko neće maltretirati zbog prezimena, vere ili muzike koju slušate. Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, činiće sve da u tome uspemo. Treba nam normalizacija odnosa i jedinstvo kako bismo već za koju godinu ovde slavili obnovu ovog hrama“, zaključio je ministar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija