Politika

Krkobabić: Želimo da penzioneri sa malim primanjima imaju i 13. penziju

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2024

-

15:30

Krkobabić: Želimo da penzioneri sa malim primanjima imaju i 13. penziju
Milan Krkobabić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić otvorio je danas 10. Sajam penzionera u Novom Sadu, zajedno sa sponzorima – Bankom Poštanske štedionice i Dunav osiguranjem i tom prilikom rekao da postoji želja da penzioneri sa malim primanjima dobiju i neku vrstu trinaeste penzije.

"Vidim ja u vašim očima polet, ali vidim i brigu za račune. Mi nastojimo da vam popravimo bar malo život. 10,9 odsto, nije to malo. Penzije rastu, ali hoćemo i da oni penzioneri sa malim primanjima dobiju neku vrstu trinaeste penzije“, rekao je Krkobabić.

On je dodao i da je to vid jednokratne pomoći koji bi važio širom zemlje, ali da o ciframa tek treba da se razgovara, kao i da muškarci i žene iznad 65 godina koji nikad neće postati penzioneri po ugledu na neke evropske zemlje treba da dobiju socijalnu garantovanu pomoć, ne manju od 150 evra.

Direktorka  Direkcije za prodaju životnih osiguranja kompanije „Dunav osiguranje“ Nikoleta Šubert rekla je da je uspeh njihove kompanije dugogodišnje poverenje naših najstarijih građana.

"Ovo je lepa prilika da se u naredna dva dana družimo sa penzionerima. Svi zajedno pokušavamo da u kompleksnom procesu gde brinemo o zdravlju i bezbednosti naših starijih sugrađana podelimo brigu o njima i pružimo im podršku“, kazala je Šubert.

Član Izvršnog odbora Banka Poštanske štedionice Nikola Simić podvukao je da je njihov cilj da pomognu penzionerima u vreme digitalizacije.

"Mi smo poznati kao banka penzionera i ponosni smo na to. Ima ih oko 900 hiljada i to je dokaz koliko veruju u naš rad. Mi im izlazimo u susret i kroz naše proizvode nalazimo zajedničko zadovoljstvo“, rekao je Simić.

Direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić naglasio je da je veliko zadovoljstvo što su na otvaranju upravo ljudi koji su pomogli da postoji ovakva manifestacija.

"Ovo je prilika da i mi sajamski radnici pokažemo da nismo zaboravili na vas, da ste utkani u našu državu. Ne bi bilo ničega da vi niste gradili ovu državu i društvo i ostavili je nama“, rekao je Lovrić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija