Politika

Brnabić i Lipavski: Zahvalni smo na podršci koju nam Češka pruža na našem putu ka Evropskoj uniji

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2024

-

14:31

Brnabić i Lipavski: Zahvalni smo na podršci koju nam Češka pruža na našem putu ka Evropskoj uniji
TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković - Copyright TANJUG/ Narodna skupština Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Češke Janom Lipavskim sa kojim je razgovarala o bilateralnoj saradnji i aktuelnim geopolitičkim i regionalnim pitanjima kao i o mogućnostima za dalje jačanje političkog dijaloga i saradnje u različitim oblastima, posebno u ekonomiji, trgovini i energetici.

Kako se navodi u saopštenju Narodne skupštine, Brnabić je istakla važnost produbljivanja odnosa Srbije i Češke, koji se zasnivaju na tradicionalno prijateljskim i bliskim vezama dva naroda. 

"Zahvalni smo na podršci koju nam Češka pruža na našem putu ka Evropskoj uniji. Verujemo da što brža integracija Zapadnog Balkana u EU predstavlja važan korak za stabilnost i prosperitet cele Evrope", naglasila je Brnabić.

Posebno je istaknut značaj daljeg jačanja parlamentarne saradnje, čemu bi značajno doprinele posete na nivou predsednika parlamenata dve zemlje.

Lipavski je istakao da Češka podržava Srbiju na njenom evropskom putu i da je saradnja između dve zemlje u stalnom usponu, naročito u oblasti investicija i privrede.

On je pohvalio napore Srbije u sprovođenju reformi koje će doprineti ekonomskom rastu i stabilnosti. Oba zvaničnika su se saglasila da je od velike važnosti stabilnost regiona i evrointegracije Zapadnog Balkana.

Ranije danas sa šefom češke diplomatije sastali su se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Srbije Miloš Vučević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija