Politika

Brnabić sa predsednicom Parlamentarne skupštine OEBS: Fokus na punoj primeni preporuka ODIHR

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2024

-

18:20

Brnabić sa predsednicom Parlamentarne skupštine OEBS: Fokus na punoj primeni preporuka ODIHR
Brnabić sa predsednicom Parlamentarne skupštine OEBS: Fokus na punoj primeni preporuka ODIHR - Copyright Tanjug/Narodna skupština Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednicom Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju Piom Kaumom. 

Brnabić je istakla da Srbija visoko ceni ulogu OEBS-a, njenih nezavisnih institucija i misija na terenu, kao i pomoć koju pružaju našoj zemlji i da je oduvek imala odličnu saradnju u raznim kompleksnim projektima sa ovom organizacijom.

Tanjug/Narodna skupština Srbije/Peđa Vučković

 

Dodala je da njen fokus trenutno na punoj primeni svih preporuka ODIHR, i da je oformljena Radna grupa u okviru parlamenta koja radi na toj primeni, a u kojoj učestvuju i organizacije civilnog društva. 

Takođe, Brnabić je rekla da naša zemlja podržava rad Misije OEBS-a u Srbiji i ceni podršku Misije, na čelu sa ambasadorom Janom Bratuom sa kojim je oduvek imala odličnu saradnju. 

Tanjug/Narodna skupština Srbije/Peđa Vučković

 

Istakla je potrebu za rešavanjem pitanja od važnosti za stabilnost i napredak regiona Zapadnog Balkana dijalogom i kompromisom, što bi trebalo da predstavlja našu zajedničku snagu, a ne slabost, uz međusobno uvažavanje, na ravnopravan i principijelan način, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Kauma je naznačila da su očuvanje vladavine prava, slobode medija, jačanja ljudskih i manjinskih prava, promocija tolerancije i nediskriminacije, kao i reforme sektora bezbednosti, neki od glavnih zalaganja organizacije koju predstavlja i pozdravila je opredeljenost predsednice srpskog parlamenta da otvorena pitanja u regionu treba rešavati dijalogom i kompromisom, kao najvećom snagom u zalaganju za očuvanje mira i stabilnosti.

Sastanku u Narodnoj skupštini je prisustvovao Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, ambasador Jan Bratu, kao i poslanici Parlamentarne skupštine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija