Politika

Vučić sa Kasanofom: Nemogući uslovi u kojima živi srpski narod na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2024

-

11:07

Vučić sa Kasanofom: Nemogući uslovi u kojima živi srpski narod na Kosovu i Metohiji
Vučić sa Kasanofom: Nemogući uslovi u kojima živi srpski narod na Kosovu i Metohiji - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom i ukazao na gotovo nemoguće uslove u kojima živi srpski narod na KiM.

"Govoreći o situaciji u regionu, prevashodno sam naglasio izuzetno tešku i složenu situaciju na Kosovu i Metohiji i ukazao na gotovo nemoguće uslove u kojima živi srpski narod na KiM. Naglasio sam da su za konstruktivan dijalog potrebne dve strane, kao i da Srbija ostaje posvećena razgovoru i mirnom rešavanju problema, uprkos bespotrebnim jednostranim eskalacijama tenzija", objavio je Vučić na instagramu.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Takođe, Vučić je ukazao na značaj dijaloga Srbije i SAD, a posebno na otvorenu razmenu u pogledu pitanja oko kojih nismo saglasni.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Vučić je naveo da su posebno razgovarali o brojnim potencijalima za jačanje bilateralnih odnosa dve zemlje uz unapređenje saradnje u različitim oblastima, poput energetike i novih investicija u brojne velike projekte koje Srbija ima u planu. "Dobar sastanak sa Aleksandrom Kasanofom.

Razmatrali smo ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i EU integracije Zapadnog Balkana, kao i o regionalnim i svetskim izazovima koji utiču na stabilnost celog regiona", istakao je Vučić.

Komentari (0)

Srbija