Politika

Đurđev: Vučić neće ostaviti prosvetne radnike na cedilu, prethodna vlast umalo zbrisala sa lica zemlje tu profesiju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/10/2024

-

13:15

Đurđev: Vučić neće ostaviti prosvetne radnike na cedilu, prethodna vlast umalo zbrisala sa lica zemlje tu profesiju
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

"Vučić i Vučević su imali najbolje namere kada su govorili o povećanju plata u prosveti. Neka naši prosvetari budu ubeđeni da će nakon povećanja od 12 odsto koje sledi za godinu dana biti u situaciji da im primanja budu izjednačena sa republičkim prosekom, jer Vučić nikog nije ostavio na cedilu, a posebno ne one koji uče našu decu i omladinu i tako i omogućavaju Srbiji da ima budućnost", izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je poručio da prosvetari ne smeju da upadnu u zamku politizacije u koju ih gura lažna opozicija čiji je jedini cilj da sruši Vučića i Vučevića.

"I prosvetni radnici i poljoprivrednici treba samo da se sete kolika su im bila primanja i subvencije pre 2012. godina, a kolika su danas. Za državu Srbiju oni su resurs bez koga nema budućnosti, za opoziciju, nažalost, ništa više od monete za potkusurivanje", podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podsetio je na stav njegove partije da Srbija treba da štampa svoje udžbenike za svoje školarce i studente, a ne da to rade privatne kompanije, neretko u sprezi sa pojedinim tajnim službama.

"Ako dopustimo da nam decu vaspitavaju i obrazuju tuđini, oni sami će to postati. Reagujmo dok nije kasno", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija