Politika

Predsednik Srbije čestitao beogradskom nadbiskupu na sticanju zvanja kardinala

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2024

-

15:56

Predsednik Srbije čestitao beogradskom nadbiskupu na sticanju zvanja kardinala
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu u kojoj je istakao da je njegovo imenovanje u kardinala veliko priznanje i čast, kako za njega lično, tako i za Beogradsku nadbiskupiju ali i za Beograd i čitavu Srbiju.

"Vaša Eminencijo, primite iskrene čestitke povodom sticanja zvanja kardinala kojim vas je nagradio papa Francisko. Vaše novo zvanje je veliko priznanje i čast, kako za vas lično, tako i za Beogradsku nadbiskupiju ali i za Beograd i čitavu Srbiju", rekao je predsednik Vučić, saopštio je Kabinet predsednika.

On je istakao da je od posebne je važnosti što je to imenovanje stiglo u istoj godini u kojoj smo zajedno proslavili stotu godišnjicu Beogradske nadbiskupije.

"To je dodatni motiv za dalje produbljivanje odnosa Republike Srbije i Rimokatoličke crkve, za unapređenje hrišćanskih vrednosti, međusobnog razumevanja i tolerancije, kao temeljnih principa na kojima je sazdano naše društvo i civilizacijski krug kojem pripadamo", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Komentari (0)

Srbija