Politika

Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak zbog promene sudskog veća

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/10/2024

-

11:49

Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak zbog promene sudskog veća
Suđenje Slađanu Trajkoviću vraćeno na početak zbog promene sudskog veća - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Suđenje Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice je vraćeno na početak zbog promene jednog sudije u sudskom veću. Trajkovića, bivšeg pripadnika Kosovske policije, Specijalno tužilaštvo u Prištini tereti za navodni ratni zločin, počinjen 1998. i 1999. godine u opštini Vučitrn, za šta se on izjasnio da nije kriv. Nastavak suđenja zakazan za 26. i 29. novembar i 11. decembar.

Na današnjem ročištu, iako je suđenje vraćeno na početak, sudsko veće je uz saglasnost i odbrane i tužilaštva donelo odluku da se svedoci ne saslušavaju ponovo, već da se njihova svedočenja koriste u daljem toku suđenja. Odbrana, advokati Dejan Vasić i Jelena Krivokapić, ponovo su zatražili da se Slađan Trajković brani iz kućnog pritvora zbog svog zdravstvenog stanja. Advokat Vasić je istakao i da ne postoji opasnost od bekstva, jer cela Trajkovićeva porodica živi i radi na Kosovu, a ponudili su i jemstvo u iznosu od 30.000 evra, za koje bi im bio odobren bankarski kredit.

Sudskom veću se danas obratio i optuženi Trajković.

"Moja kuća je okružena policijskim patrolama i zbog toga se slažem sa zahtevom advokata i sa svim onim što je rekao. Nemam nameru da bežim, niti mi je palo napamet da odem sa Kosova. Ja ništa nemam ništa u Srbiji, sve što imam, ono što mi znači duhovno i materijalno, nalazi se ovde na Kosovu", rekao je Trajković.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra 2022, suđenje mu je počelo 27. jula 2023. godine, a pripadnik je Kosovske policije bio do 5. novembra iste godine, kao je zajedno sa ostalim Srbima napustio posao. Odbrana i njegova porodica su više puta isticali da je u policiji radio 15 godina i da je pre stupanja u službu prošao sve bezbednosne privere od strane prištinskih i međunarodnih institucija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija