Politika

Timofejev za Euronews Srbija: Litijum nije sprint na 100 metara, nego maraton

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/10/2024

-

13:15

Timofejev za Euronews Srbija: Litijum nije sprint na 100 metara, nego maraton
Timofejev za Euronews Srbija: Litijum nije sprint na 100 metara, nego maraton - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN Aleksandar Timofejev bio je gost Jutarnjeg programa gde je govorio o predstojećoj sednici Skupštine Srbije o litijumu. On je u pregledu štampe naveo da ne misli da će ovo zasedanje nešto da da, u smislu koraka prema rešenju.

"Ono što ja mislim da će se desiti i da je plan i opozicije, a mislim i vlasti, je da opozicija želi da pokaže i dokaže da je vlast za iskopavanje litijuma, da se oni zapravo protive ovom zakonu, a mislim da je izvesno da će glasati protiv izmena zakona, a sva istraživanja, ne sva istraživanja, bar istraživanja koja su nama dostupna, govore da je i dalje ozbiljna većina ljudi protiv iskopavanja litijuma na teritoriji Srbije. S druge strane, mislim i vlast je svesna, i vlast ima mnogo bolja i ozbiljnija istraživanja nego što svi mi, ako i oni to isto znaju, mislim da će oni ići na varijantu da ovaj zakon, zakonski predlog izvrgnu ruglu, da pokažu kako on ima svoje manjkavosti. Znači, tako da mislim da će se to opet završiti u ovoj litijumskoj magli", rekao je on.

Kako kaže, ovo zasedanje skupštine neće doneti rešenje prema "da" ili "ne", dodajući da priča o litijumu "nije sprint na 100 metara, nego maraton".

Pregled štampe sa Aleksandom Timofejevim možete pogledati u videu ispod:

Euronews

Komentari (0)

Srbija