Politika

U Kosovskoj Mitrovici ponovo uhapšen Aleksandar Arsenijević: Više od dva sata bio je u pritvoru

Komentari

Autor: Euronews Srbija/A. Ćup

02/10/2024

-

14:45

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević, ponovo je brutalno uhapšen u severnom delu Kosovske Mitrovice. Kako je saopštio zamenik direktora Kosovske policije za region Mitrovica - sever, Veton Eljšani, Arsenijević je priveden zbog remećenja javnog reda i mira.

Kako se vidi na snimcima, Arsenijević je sedeo u jednom kafiću na šetalištu u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada mu je prišao policajac, tražeći da pođe sa njim jer uznemirava građane povremenim duvanjem u pištaljku. On je to odbio, tražeću pismeni nalog za privođenje, nakon čega je iz susednog kafića na njega nasrnuo čovek albanske nacionalnosti. Pošto je Arsenijević ustao i izašao na šetalište, opkolila ga je grupa policajaca u uniformama i u civilu i odvela u policijsku stanicu.

Arsenijević je puštenn iz pritvora posle više od dva sata. 

"Rekli su mi da će protiv mene podneti prekršajnu prijavu iako nisam napravio nikakav prekršaj. Zajedno sa mnom je priveden i Aleksandar Nedeljković, građanin iz Mitrovice, koji je samo uzvikivao 'ua' dok su me brutalno hapsili i udarali. I njega su pustili, takođe uz prekršajnu prijavu, rekao je Arsenijević za Euronews Srbija po izlasku iz policijske stanice. 

Arsenijević već mesecima, zajedno sa svojim partijskim kolegama i građanima, protest protiv lokalnih vlasti na severu Kosova i Metohije, kao i onih centralnih, izražava zvižducima iz pištaljke, zbog čega je privođen već nekoliko puta, a kasnije pušten, uz novčanu kaznu, za navodno remećenje javnog reda i mira.

Kosovski zakon, remećenjem javnog reda i mira, formuliše buku u periodu od 22 do sedam časova ujutru. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija