Politika

Đurić sa državnim ministrom Ujedinjenog Kraljevstva o jačanju bilateralne saradnje

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2024

-

20:57

Đurić sa državnim ministrom Ujedinjenog Kraljevstva o jačanju bilateralne saradnje
Đurić sa državnim ministrom Ujedinjenog Kraljevstva o jačanju bilateralne saradnje - Copyright Prinskrin/Instagram/MFA Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić sastao se danas, na marginama ministarskog sastanka Berlinskog procesa, sa državnim ministrom za Evropu, Severnu Ameriku i prekomorske teritorije Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Stivenom Dautijem.

Đurić je istakao da Srbija želi da radi na jačanju bilateralne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom i održavanju političkog dijaloga na svim nivoima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Posebno je naglasio interes za povećanje obima spoljnotrgovinske razmene i unapređenje saradnje u oblasti privrede, obrazovanja i kulture.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MFA Serbia (@mfaserbia)

Đurić je detaljno upoznao Dautija sa teškim oložajem srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, gde im se grubo krše osnovna ljudska prava, dodavši da je Beograd opredeljen za obnavljanje produktivnog dijaloga sa Prištinom i da su spoljnopolitičke aktivnosti Srbije fokusirane na očuvanje regionalnog mira i stabilnosti.

U razgovoru je razmotren i niz aktuelnih tema i razmenjena mišljenja o globalnoj geopolitičkoj situaciji, navedeno je u saopštenju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija