Politika

Lutovac: Opozicija nije odgovorna za navodnu opstrukciju sednice o rebalansu budžeta

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2024

-

15:40

Lutovac: Opozicija nije odgovorna za navodnu opstrukciju sednice o rebalansu budžeta
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije danas su na konferenciji za novinare, nakon obraćanja predsednice parlamenta Ane Brnabić u kojem je rekla da neće biti vremena da se u vanrednom zasedanju raspravlja o litijumu zbog toga što je opozicija odugovlačila sednicu, rekli da oni nisu odgovorni za navodnu opstrukciju sednice o rebansu budžeta i da su veći deo vremena "potrošili predstavnici vlasti". 

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da opozicija nije odgovorna za odugovlačenje sednice, jer je od ukupnog vremena potrošenog na zasedanju, opozicija potrošila samo jednu četvrtinu.

Predsednik poslaničkog kluba Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je da ih je Ana Brnabić "obmanula" na kolegijumu Narodne skupštine kada je rekla da prvo mora da se razmatra zakon o rebalansu budžeta da bi država mogla da funkcioniše, a zatim o litijumu.

Poslanik DS Srđan Milivojević rekao je da će, pošto nema sednice Skupštine o litijumu, biti protesta i da će se, verovatno, sa predstavnicima ekoloških organizacija održati sastanak u Gornjim Nedeljicama na kome bi trebalo da se dogovore naredni koraci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija