Politika

Dobrosavljević: Rasprave o kopanju jadarita i stanju na KiM od krucijalnog značaja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/09/2024

-

21:41

Dobrosavljević: Rasprave o kopanju jadarita i stanju na KiM od krucijalnog značaja
Dobrosavljević: Rasprave o kopanju jadarita i stanju na KiM od krucijalnog značaja - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Narodnoj Skupštini Srbije je petog dana zasedanja nastavljena rasprava o rebalansu budžeta, a najavljena rasprava o litijumu još uvek nije zakazana, te je samim tim nepoznato kada će doći do nje.

Javnost nije još uvek dobila objašnjenje da li će biti te posebne sednice o litijumu, ali možda jeste dobila naznake u obraćanju predsednice parlamenta, koja je objasnila da to pitanje može biti samo u toku vanrednog zasedanja Skupštine, koje se okončava u ponedeljak, pošto od utorka počinje redovno zasedanje.

Burnih i zanimljivih pet dana rasprave u vezi sa rebalansom budžeta i drugim tačkama dnevnog reda o kojima je raspravljano, za Euronews Srbija je komentarisao Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar.

Dobrosavljević: Teme kopanja jadarita i stanja na KiM su od krucijalnog značaja

Na pitanje da li je njemu jasna ta parlamentarna procedura, te da li će ova tačka doći na dnevni red, Dobrosavljević kaže da bi to svakako bila jedna od najvažnijih tema u parlamentu u toku godine o kojoj je raspravljano.

"Pitanja su od suviše velikog javnog značaja da bi na bilo koji način proceduralnom igrom bila izbegnuta. U normalnim političkim okolnostima tema o rebalansu budžeta bi svakako bila jedna od najvažnijih tema u parlamentu toku jedne godine. Naravno, ključne stvari su kako se troši narodni novac i u kojem smeru će se on investirati, kako će država da ga investira u nekom narednom periodu, ali s druge strane, pošto mi živimo i u državi i u vremenu koje proizvodi višak  događaja i višak značajnih tema, svakako su i pitanja stanja na Kosovu i Metohiji, kao i pitanje  rudarenje jadarita, od krucijalnog značaja za interes naših građana", kaže Dobrosavljević i nastavlja:

Euronews

"Tako da, šta god da je ideja, bilo vlasti, bilo opozicije, to nisu stvari koje se na bilo koji način treba izbeći. Dakle, da li se koriste proceduralni trikovi da bi se produžila sednica i na neki način izbegla rasprava, da li je opozicija pogrešila u načinu predlaganja teme, to u ovom slučaju zaista nije previše važno. Jeste bitno, ali nije previše važno. To su fundamentalne stvari koje javnost u Srbiji zaista očekuje, to je da dočekamo konačno jednu racionalnu raspravu o ove dve vitalne teme i da one prosto ne postanu i ne ostanu na kraju krajeva predmet dalje političke manipulacije".

Gostovanje u celosti pogledajte u video prilogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija