Politika

Vučević i Dodik u obilasku novog vrtića u Srpcu: "Vrednost će se ogledati u radosti mališana"

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2024

-

15:46

Vučević i Dodik u obilasku novog vrtića u Srpcu: "Vrednost će se ogledati u radosti mališana"
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je najveći donator u Srpskoj i to čini iz narodnog i državnog interesa, poručio je danas u Srpcu predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon što je sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem obišao dečji vrtić "Srbija", izgrađen zajedničkim sredstvima Srpske i Srbije.

"Najveći interes su Kosovo i Metohija, ali i Srpska koja voli Srbiju. Naša ljubav prema Srbiji ne može biti zaustavljena", rekao je Dodik okupljenim građanima, koji su predsednika Srpske i premijera Srbije dočekali aplauzom.

Dodik je istakao da se na novi vrtić u Srpcu, u čiju su izgradnju vlade Srbije i Srpske izdvojile tri miliona KM, čekalo tri decenije. On je rekao da mu je drago da u Srpcu nema više dece koja čekaju na vrtić.

"Podrška Srbije je velika i taj osećaj da vas neko pomaže je više od novca. Očekujem da jednog dana u vrtiću u Srpcu pored naziva 'Srbija' bude i ime Aleksandra Vučića, koji je najviše doprineo njegovoj izgradnji", rekao je Dodik.

Premijer Srbije Vučević je rekao da se vrednost novog vrtića "Srbija" u ovoj opštini ogleda u radosti mališana koji ga pohađaju i izrazio nadu da će i ovaj objekat doprineti ostanku i opstanku srpskog naroda na ovim prostorima.

Vučević je prilikom posete ovom vrtiću izrazio zadovoljstvo jer je projekat uspešno završen.

"Ovo nije samo projekat, nego dokaz da smo jedno telo, jedan narod i jedna zajednica, bez obzira na administrativne stvari", poručio je Vučević. On je istakao da za Srbiju nema malih i velikih projekata, kao ni malih i velikih opština.

"Sve opštine u Republici Srpskoj, bez obzira da li je to Posavina, Krajina, istočna Hercegovina, Romanija, Semberija – svi krajevi Srpske će imati podršku svoje matice Srbije. Pomagaćemo i naš narod koji živi u Federaciji BiH i nećemo zaboraviti ni Glamoč, Grahovo, ni Petrovac, ni Drvar!", naglasio je Vučević.

On je naveo da će Srbija i Republika Srpska nastaviti da čine dobre stvari za svoj narod, nikome ne preteći i ne radeći protiv bilo koga.

"Dok svi pričaju o ratovima, mi pričamo o vrtićima i ne moramo zbog toga da se pravdamo", rekao je Vučević, prenela je Srna.

Vrtić "Srbija", koji je počeo sa radom 2. septembra, prostire se na površini od 1.762 metra kvadratna i moći će da primi 200 mališana, koji će imati mnogo bolje uslove za boravak, sa većim brojem prostorija i igraonicom, zelenim površinama i drugim sadržajima.

Ovo je treći vrtić koji je izgrađen u Srpcu. Prvi vrtić u ovoj opštini, koji je izgrađen 1972. godine, uništen je u poplavama, a drugi, koji se koristi od 1986. godine, montažnog je tipa sa ograničenim rokom trajanja i smeštajnim kapacitetom. Srbija je izdvojila značajna sredstva za infrastrukturne projekte u gradovima i opštinama u Srpskoj, kao i u opštinama u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

Komentari (0)

Srbija