Politika

Predsednik Narodne stranke: Gašić da podnese ostavku zbog "ministarske odgovornosti"

Komentari

Autor: Fonet

25/09/2024

-

20:44

Predsednik Narodne stranke: Gašić da podnese ostavku zbog "ministarske odgovornosti"
Predsednik Narodne stranke: Gašić da podnese ostavku zbog "ministarske odgovornosti" - Copyright Euronews Centar

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke (NS) Vladimir Gajić izjavio je danas da ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić mora da podnese ostavku zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao pripadnik Vojske Srbije i u kojoj je poginulo petoro ljudi – troje dece, njihov otac i saputnica u automobilu.

"Postoji ministarska odgovornost, a to je politička odgovornost, i ostavka se podnosi i ako ministar ništa lično nije kriv. Gašić nije ni komandant Vojske, niti je određivao ko će da vozi i kako će da vozi, ali ministarska odgovornost, koja podrazumeva političku odgovornost, nalaže da on podnese ostavku i tu nema nikakve dileme. Njegov ostanak na funkciji ne može da se brani“, rekao je Gajić zrenjaninskoj televiziji KTV, saopštila je NS.

Povodom rasprave o mogućem rudarenju litijuma, Gajić je ocenio da će "na kraju vlast zabraniti kopanje litijuma" u Srbiji.

"Mislim da će se to tako završiti. Sada će se raditi studija, izrada traje godinu, dve dana, pa će studija biti predata na ocenu, vlast će napraviti neku komisiju sastavljenu od stručnjaka i u toj komisiji biće i stručnjaci koji se protive kopanju litijuma i vlada će reći da ne može da se kopa zbog stava tih stručnjaka da postoji mogućnost trajnog zagađenja podzemnih voda u Mačvi“, rekao je Gajić.

Prema mišljenju Gajića, interes vlasti je da potroši vreme opoziciji, jer će "dve i po, tri godine biti potrošeno samo na temu litijuma, a narod će na kraju biti srećan“.

Gajić je, između ostalog, procenio i ishod američkih predsedničkih izbora, ocenivši da će kandidat republikanaca i bivši predsednik Donald Tramp pobediti ako se ispune dva uslova – prvi je da ga ne ubiju i drugi je da ga ne pokradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija