Politika

Vučić o napadima Đilasa: Trudim se da budem pristojno odeven i uredan, jedino moje bogatstvo su moje troje dece

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2024

-

16:32

Vučić o napadima Đilasa:  Trudim se da budem pristojno odeven i uredan, jedino moje bogatstvo su moje troje dece
Vučić o napadima Đilasa: Trudim se da budem pristojno odeven i uredan, jedino moje bogatstvo su moje troje dece - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Odgovarajući na pitanja novinara u Njujorku, predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na napade lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa.

Podsetimo, ranije danas Đilas je otvorio raspravu na današnjoj sednici Skupštine Srbije pokazivanjem fotografije farmerki koje nosi Vučić, a koje, kako je rekao, koštaju 1.800 dolara.  

Vučić je rekao da ne zna i ne kupuje ih, kakve god da ima, da se trudi da bude pristojno odeven i uredan.

Sve što imam nije dovoljno da platim stanove i prekidače na stanovima braće Đilas, nisam se obogatio, nemam račune u inostranstvu, dodao je.

Jedino moje bogatstvo su moje troje dece, napomenuo je, dodajući da uvid u njegovu imovinu ima Agencija za borbu protiv korupcije.

"Što se tiče plata, da u njegovo vreme (Đilas) plata prosvetara je bila 30.000 sada će biti sa povećanjem oko 96-97 hiljada dinara i to bez dodataka na razredno starešinstvo i sve druge stvari. Sve to što imam nije dovoljno ni da platim prekidače i tastere na stanovima i kućama braće Đilas. Nisam ukrao, nisam se obogatio i živim na istom mestu kao i pre 10 godina. Nemam nigde račun u inostranstvu, osim uobičajenih u zemlji, koji stoje na uvid agenciji za korupciju. Kada ne možete da se suprotstavite rezultatima, planovima i programima  pričate gluposti", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su za samo 10 godina plate tri puta povećane, dok je dinar prvi put u istoriji stabilan.

"Gradimo najveće infrastrukturne stvari u istoriji naše zemlje. Što nešto od toga tada nisu uradili. Šta su ostavili Srbiji - 550.000 nezaposlenih više. Ljudi moraju da razumeju da je ekonomija nešto o čemu politika stvara preduslove, dobru atmosferu, investicionu klimu. U stvaranju nove vrednosti, kada to radimo i raste privreda, možemo da imamo uspeh. Imamo otpornu ekonomiju od IT sektora koji je nekada bio 2-3 odsto, sada je došao do 11 odsto. I tu zarađujemo novac za penzije i sve drugo što je potrebno", dodao je Vučić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija