Politika

Srpska lista: Vučić čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog prava

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2024

-

07:52

Srpska lista: Vučić čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog prava
Srpska lista: Vučić čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog prava - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN jasno je i bez okolišanja čitavom svetu ukazao na značaj međunarodnog javnog prava i kako je ono brutalno prekršeno nad Srbijom i srpskim narodom, na primeru AP Kosovo i Metohija, saopšteno je iz Srpske liste.

''Srpski narod na Kosovu i Metohiji koji trpi brutalnu represiju režima Aljbina Kurtija sa ponosom je slušao predsednika Vučića, koji se nije povukao pred silnima ni pred licemirima koji se služe dvostrukim aršinima i koji bi najradije da skrenu pogled od stradanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali im predsednik Srbije to nije dozvolio, već ih je suočio sa stradanjem kojem je naš narod svakodnevno izložen'', navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Vučić ponovo bio najsnažniji glas obespravljenog srpskog naroda u AP KiM.

''U turbulentnim vremenima, hrabrost je izaći i svetu reći istinu u oči, kako je to učinio predsednik Aleksandar Vučić u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija'', navodi se u saopštenju.

TANJUG/UN Photo/Laura Jarriel

 

Iz Srpske liste poručli su da je Vučićev govor ''lekcija i onima koji ga u Beogradu svakoga dana bezočno napadaju kako se voli svoja zemlja i kako se za nju treba boriti''.

''Srbija je po broju stanovnika mala zemlja, ali zemlja hrabrih i časnih ljudi koji su ovom svetu podarili najveće umove sveta i najveće heroje i koji su nebrojeno puta pokazali kako se bori i žrtvuje za slobodu'', navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je tokom govora u generalnoj debati 79. zasedanja Generalne skupštine UN da Srbija uprkos sadašnjim svetskim poteškoćama, izdržava u odbrani principa povelje Ujedinjenih nacija i međunarodnog prava, kroz svoje aktivnosti i principijelnu politiku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija