Politika

Đurić: Srbija nastavlja da bude odgovoran i konstruktivan partner na Zapadnom Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2024

-

18:05

Đurić: Srbija nastavlja da bude odgovoran i konstruktivan partner na Zapadnom Balkanu
Đurić: Srbija nastavlja da bude odgovoran i konstruktivan partner na Zapadnom Balkanu - Copyright Tanjug/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić učestvovao je danas na sastanku ministara inostranih poslova Zapadnog Balkana sa ministrima inostranih poslova grupe "Prijatelji Zapadnog Balkana" i tom prilikom je poručio da Srbija nastavlja da bude odgovoran i konstruktivan partner na Zapadnom Balkanu.

"Hvala vam Antonio Tajani za organizaciju neformalnog skupa Grupe 'Prijatelji Zapadnog Balkana' sa predstavnicima našeg regiona jutros. Srbija nastavlja da bude odgovoran i konstruktivan partner na Zapadnom Balkanu, pokazujući otvorenost i spremnost za regionalnu saradnju. Što se tiče regionalne politike, aktivno radimo na stvaranju prijateljskog okruženja za Srbiju kako bi mogla da nastavi svoj ekonomski i sveukupni društveni razvoj", napisao je Đurić na svom nalogu na društvenoj mreži X. 

Dodao je da Srbija podržava procese regionalne integracije, od Berlinskog procesa do, kako kaže, srpske inicijative domaće saradnje koja je već dala rezultate - Otvoreni Balkan - omogućavajući jedinstveno tržište rada sa susedima Albanijom i Severnom Makedonijom.


 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija