Politika

Vučić otputovao u SAD: Očekujem susrete sa više od 40 svetskih državnika tokom boravka u Njujorku

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2024

-

13:15

Vučić otputovao u SAD: Očekujem susrete sa više od 40 svetskih državnika tokom boravka u Njujorku
Vučić otputovao u SAD: Očekujem susrete sa više od 40 svetskih državnika tokom boravka u Njujorku - Copyright Tanjug/AP Photo/Bebeto Matthews, File

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je danas u Njujork, gde će boraviti do 27. septembra i učestvovati na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

"Smestio se u avion za Njujork. Ponosan na činjenicu da naša nacionalna avio kompanija direktno leti za Njujork. Vreme u avionu iskoristiću za pripremu govora u Generalnoj skupštini UN i na važnim panelima na kojima ću da učestvujem. Očekujem susrete sa više od 40 svetskih državnika. Posle Njujorka idem u Češku i Švajcarsku. I dok se pripremamo za poletanje, Srbija mi već nedostaje", naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

 

 

Tokom boravka u Njujorku, Vučić će imati bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera. Planom i programom je, takođe, predviđeno i učešće predsednika Srbije na Samitu o budućnosti, kao i na sastanku o međunarodnoj saradnji na izgradnji kapaciteta

Planom i programom je, takođe, predviđeno i učešće predsednika Srbije na Samitu o budućnosti, kao i na sastanku o međunarodnoj saradnji na izgradnji kapaciteta veštačke inteligencije u ko-organizaciji Narodne Republike Kine i Republike Zambije.

Komentari (0)

Srbija