Politika

Poslanici u ponedeljak počinju raspravu o rebalansu budžeta za 2024. godinu

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2024

-

10:56

Poslanici u ponedeljak počinju raspravu o rebalansu budžeta za 2024. godinu
Poslanici u ponedeljak počinju raspravu o rebalansu budžeta za 2024. godinu - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

veličina teksta

Aa Aa

Poslanici Skupštine Srbije započeće u ponedeljak, 23. septembra raspravu o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2024. godinu, a na dnevnom redu sednice biće i izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Na vanrednoj sednici koju je sazvala predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić biće i predlozi odluka o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2024. godinu, kao i na Odluku o izmenama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2024. godinu, koji je podnela vlada.

Predviđeno je i da se razmatra zakon o potvrđivanju Sporazuma o međusobnom priznavanju profesionalnih kvalifikacija za medicinske sestre, doktore veterinarske medicine i babice, u kontekstu Centralno-evropskog sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu Obnovljivi izvori energije u sistemima daljinskog grejanja u Srbiji, između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekt ugradnje pametnih brojila u Srbiji) između Republike Srbije i Evropske investicione banke, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Aneksa 2 Sporazuma između vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Republici Srbiji.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđivanju Odluke broj 1/2023 Zajedničkog komiteta Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu od 7. decembra 2023. godine o izmenama i dopunama Regionalne Konvencije o pan-evro-mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija