Politika

Đurđev: Ministar trgovine treba da bude domaćin

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/09/2024

-

14:33

Đurđev: Ministar trgovine treba da bude domaćin
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev poručio je da, u vreme velikog skoka cena koji pogađa svakog prosečnog građanina Srbije, ministar trgovine ne može da bude "bogataš koji ne zna muke građana Srbije".

"Ovom narodu treba domaćin, obrazovan, ali i svestan koliko svaki dinar znači ljudima koji imaju mala primanja, a takvih je u Srbiji mnogo", izjavio je Đurđev.

On je napomenuo da pristup ministra trgovine Tomislava Momirovića najnižim cenama vređa inteligenciju, zdrav razum i etiku ljudi, ali da on nije posledica zle namere već neznanja i neiskustva.

"Ne može ministar Momirović da tek tako istupa u javnost i on, koji verovatno jede kavijar i ostrige da govori ljudima da mogu živeti sa dva pojedena jajeta dnevno. To je nonsens i uvreda za srpske domaćine koji rade po ceo dan u fabrici, kancelariji ili na njivi i u štali. Naučno je dokazano da hrana ima veliki uticaj na strukturu, zdravlje i mentalnu bistrinu mozga. Takođe, mozak troši oko 20 odsto dnevnog kalorijskog unosa, a kalorije donosi odgovarajuća hrana koja je izvor kvalitetnog pogona za koncentraciju mozga. Možda je za kapacitete njegovog mozga i jedno jaje dovoljno", podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige pozvao je državu da nastavi da snižava cene najvažnijih proizvoda i da osnuje Ministarstvo za prehrambeni suverenitet.

"Moramo povećati proizvodnju hrane i obezbediti je u dovoljnoj količini i po pristupačnim cenama za naše ljude. Zemlja koja ne može da nahrani svoj narod osuđena je na propast. Ne smemo dozvoliti da odlična inicijativa premijera Vučevića za smanjenje cena proizvoda bude obesmišljena zbog Momirovićevih skandaloznh istupa u javnosti", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija