Politika

Petković: Nema većeg očajnika od Kurtija čiji specijalci pucaju na srpsku decu

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2024

-

15:31

Petković: Nema većeg očajnika od Kurtija čiji specijalci pucaju na srpsku decu
Tanjug/Jovana Kulašević - Copyright Tanjug/Jovana Kulašević

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je povodom izjave premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da su mere za pomoć Srbima na AP KiM donete iz očaja i da ne doprinose miru, da od Kurtija nema većeg očajnika i da ga boli to što narod veruje svom jedinom predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Nema većeg očajnika od Kurtija čiji specijalci pucaju na srpsku decu, koji ide dugim cevima na goloruki narod i koji teroriše Srbe da dokaže da je silan. Boli Kurtija što ni pas neće da mu priđe na severu KiM i što narod veruje svom jedinom predsedniku Vučiću!", napisao je Petković na društvenoj mreži X.

Kurti je, ranije, izjavio da su mere za pomoć Srbima na Kosovu koje je saopštio predsednik Vučić "donete iz očaja", da su, kako tvrdi, iracionalne i da ne doprinose miru, prenela je Koha.

Prema Kurtijevim rečima, prvo mora da se govori o tri uslova koje je on postavio, navodeći predaju Milana Radojičića vlastima u Prištini, potpisivanje sporazuma i povlačenje pisma nekadašnje premijerke Srbije Ane Brnabić.

Kurti: Prvo moramo da razgovaramo o tri uslova

Kurti je poručio da pre razgovora dve delegacije moraju da budu ispunjena tri uslova koje je Priština postavila.

"Prvo moramo da razgovaramo o tri uslova koje sam postavio, a to su mirni i racionalni uslovi, odnosno predaja kosovskim vlastima Milana Radojičića, potpisivanje Ohridskog sporazuma i povlačenje pisma bivše  premijerke Brnabić, koja je napisala da niti prihvata nezavisnost Kosova, niti sedište Kosova u Ujedinjenim nacijama, niti poštuje teritorijalni integritet Kosova. Ta tri uslova su mirna i racionalna. U međuvremenu, njegovi (Vučićevi) zahtevi, njegove mere su napravljene iz očaja i predstavljaju neracionalnost i nisu nimalo miroljubivi, već naprotiv, deo agresivne kampanje za nove sukobe kojima nesumnjivo nije mesto na Kosovu", rekao je Kurti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija