Politika

Kardinal Parolina u poseti Srbiji povodom 100 godina od uspostavljanja Beogradske nadbiskupije

Komentari

Autor: Tanjug, Fonet

17/09/2024

-

13:54

Kardinal Parolina u poseti Srbiji povodom 100 godina od uspostavljanja Beogradske nadbiskupije
Kardinal Parolina u poseti Srbiji povodom 100 godina od uspostavljanja Beogradske nadbiskupije - Copyright Tanjug/Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Goran Zlatković

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić svečano je danas na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pietra Parolina.

Tom prilikom Ristić je poželeo srdačnu dobrodošlicu državnom sekretaru Svete Stolice i izrazio zadovoljstvo povodom realizacije ove posete, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Kardinala su pored ministra dočekali i ministarka pravde Maja Popović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović, apostolski nuncije u Srbiji Santo Ganđemi, monsinjor i diplomatski savetnik Simon Bolivar Karijon, nadbiskup i metropolita beogradski Ladislav Nemet, kao i drugi zvaničnici.

Povod posete kardinala Parolina je obeležavanje 100 godina od uspostavljanja Beogradske nadbiskupije, koju će državni sekretar Svete Stolice predvoditi.

Na svečanosti, osim visokih zvaničnika predstavnika Katoličke Crkve, biće i visoki predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve, Evangeličke Crkve, Islamske zajednice kao i vrh državne i gradske vlasti, diplomatski i vojno-diplomatski predstavnici.

Komentari (0)

Srbija