Politika

Euronews Centar o AI i "tamnoj strani" Telegrama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/09/2024

-

14:53

Euronews Centar o AI i "tamnoj strani" Telegrama
Euronews Centar o AI i "tamnoj strani" Telegrama - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

"Tamna strana Telegrama" i Veštačka inteligencija teme su večerašnje emisije Euronews Centar koju možete pogledati od 20 sati na Euronews Srbija.

Uprkos svemu što ste čuli i saznali o AI, mašine ne mogu da misle kao ljudi, ali mogu da uče. Čini nam se da su kompjuteri dobili oči i uši, a da su automobili, bar neki, preuzeli od nas volan. Međutim,  AI još uvek nije tako dobra kao što želimo, niti tako opasna kao što se plašimo. Ali, da li uopste možemo da predvidimo budućnost koja nam se ubrzano priblizava? I, ne samo to, u vremenu u kome društvene mreže preuzimaju ulogu klasičnih medija, ali i često služe za najmračnije ljudske aktivnosti, možmo li da se od toga zaštitimo? O tome večeras govoriće Darko Marjanović iz kompanije Things solver.

Drugi deo emisije baviće se "tamnom stranom Telegrama".

Koristite li telegram? Ako je vaš odgovor da, onda ste vi među oko 900.000 građana Srbije koji imaju i koriste ovu aplikaciju na svojim pametnim. O ovoj temi govoriće Tamara Bajčić, iz Demostata, koja godinama prati i piše o kontroverzama koje prate ovu platformu, i  Ana Zdravković, iz Udruženja Osnažene, koje je u dužem vremenskom periodu istraživalo tu mračnu stranu telegrama, i oktrilo da se u srpskim grupama slobodno distribuiraju dečija, osvetnička pornografija, kao i ugovara seksualna eksploatacija. 

Emisija Centar biće dostupna i na sajtu Euronews.rs.

Komentari (0)

Srbija