Politika

Vučić: Potpisao sam saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2024

-

11:33

Vučić: Potpisao sam saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka
Vučić: Potpisao sam saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka - Copyright Tanjug/Strahinja Аćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u govoru na svečanosti povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije pred Skupštinom objavio da je potpisao saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana.

On je dodao da veruje da će Vlada to da prihvati, jer vojska mora da bude sve jača i snažnija.

"Potpisao sam saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana, verujem da će Vlada to da prihvati, naša vojska mora da bude sve jača i snažnija i da odvrati one koji nam prete", rekao je on.

Dodao je i to da želi da veruje da vojnici razumeju koliko je Srbiji potrebna jaka vojska.

"Želim da verujem da razumete koliko nam je potrebna jaka vojska. Nije naša želja da nekog napadnemo, već da odvratimo one koji svakog dana besomučno prete, a vi ste taj bedem i stena koja je garant tog odvraćanja", rekao je on obraćajući se vojnicima Vojske Srbije.

Vučić je dodao da danas živimo u svetu poremećenih vrednosti, gde svako gleda samo svoje interese, gde je kompromis ružna reč.

"Zato se i približavamo katastrofi, i zato naša vojska mora biti sve snažnija. Kao vrhovni komandant sam potpisao svoju saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Nadam se da će Vlada to usvojiti. Verujem da svi znate koliko nam je potrebna jaka vojska. Nećemo da napadnemo nikoga, ali moramo da odvratimo one koji nam svakoga dana prete, a vi ste taj bedem, stena koja je garant odvraćanja", rekao je predsednik.

Na kraju se zahvalio i najmlađim oficirima i njihovim roditeljima za ljubav ka Srbiji.

"Hvala vam na ljubavi koju ste posvetili Srbiji, hvala vašim roditeljima i porodicama koji su pokazali ljubav prema otadžbini, posebno hvala na mnogo težim zadacima koji ćete morati da ispunite" rekao je Vučić.

Komentari (0)

Srbija