Politika

Vučić: Poslušajte šta sam juče rekao o pozivu Putina, isto sam rekao i danas

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2024

-

15:46

Vučić: Poslušajte šta sam juče rekao o pozivu Putina, isto sam rekao i danas
Vučić: Poslušajte šta sam juče rekao o pozivu Putina, isto sam rekao i danas - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da i danas važi ono što je juče rekao povodom poziva predsednika Rusije Vladimira Putina da učestvuje na samitu zemalja BRIKS-a koji se održava od 22. do 24. oktobra u Kazanju i da će se to tek videti.

"Zahvalio sam se na pozivu i rekao videćemo tih dana zbog svega što se zbiva i ogromne gužve, hoćemo li moći da prisustvujemo ili ne. Na pozivu sam zahvalan, izuzetno poštujem, razumem značaj BRIKS-a kao što razumem značaj našeg opredeljenja da budemo na evropskom putu. I nastaviću da se ponašam u skladu sa interesima Srbije", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše pisanje Nove da je od juče do danas promenio mišljenje i da li je možda dobio neki novi poziv iz Moskve.

"Noćas u pola tri stigao mi je poziv, a ušao mi je kroz prozor jedan koji mi je stavio omču oko vrata pa sam ja onda menjao (ploču). Ajde pažljivo poslušajte šta sam juče rekao pa ćete videti da sam vam isto potpuno rekao", rekao je Vučić.

Na pitanje o čemu će danas razgovarati sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom sa kojim će se sastati, Vučić je odgovorio da imaju "bezbroj" tema.

Vučić je rekao da je Rusija i prijatelj i partner, i da imamo veoma dobre odnose, te da će Srbija nastaviti da gradi te dobre odnose, kao i da se Srbija nalazi na evropskom putu i da je to naše opredeljenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija