Politika

Igor Simić saslušan u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici: Svi smo se odazvali pozivu, nema razloga da to ne radimo

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

05/09/2024

-

16:50 >> 18:54

Igor Simić saslušan u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici: Svi smo se odazvali pozivu, nema razloga da to ne radimo
Počelo saslušanje Igora Simića, direktora PIO fonda za Kosovo i Metohiju - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Član Predsedništva Srpske liste i direktor Filijale PIO Fonda u Kosovskoj Mitrovici Igor Simić odazvao se pozivu i došao na saslušanje u stanicu Kosovske policije u Severnoj Mitrovici u pratnji advokata Miloša Delevića, prenosi TV Most.

Simić je poziv za saslušanje dobio zajedno sa još četvoricom zvaničnika srpskih rukovodilaca ustanova koje su funkcionisale u sistemu Republike Srbije, koje je Kosovska policija blokirala u prošli petak.

"Svi smo se odazvali pozivu i nema razloga da to ne radimo, zato što smo apsolutno sigurni da nismo radili ništa protiv bilo koga. Ja sam ponosan na to što sam deo PIO Fonda i što sam pomagao građanima da ostvare pravo na penziju, porodičnu, invalidsku ili redovnu penziju. I u tom smislu smatram da sam činio dobro delo, a ne da sam radio bilo šta što je protiv zakona i bilo šta što je upereno protiv bilo koga", rekao je Simić novinarima.

Euronews/Anđelka Ćup

 

On je dodao da je tokom ispitivanja upravo to rekao i da je to ono što može da ponovim uvek jer, kako je naveo, istinu možete da ponavljate uvek, ne možete da napravite nikada grešku.

"I dalje, ubeđen sam da je ovo najdirektnije povezano sa našim političkim pozicijama unutar Srpske liste i da je ovo jedan vid pritiska posebno kada imamo u obzir činjenicu da se polako približavamo redovnim parlamentarnim izborima na Kosovu", rekao je Simić.

Ranije danas saslušan je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, dok je juče u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici saslušan i bivši predsednik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija