Politika

Vučević se sastao sa potpredsednikom Vlade Kazahstana

Komentari

Autor: Tanjug

05/09/2024

-

15:51

Vučević se sastao sa potpredsednikom Vlade Kazahstana
Vučević se sastao sa potpredsednikom Vlade Kazahstan - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se sa potpredsednikom Vlade Kazahstan Serikom Žumangarinom, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje i budućim zajedničkim projektima.

Vučević je ukazao na odličnu saradnju Srbije i Kazahstana u oblasti poljoprivrede i vojno-tehničke i vojno-ekonomske saradnje, dodajući da i u ovim oblastima postoji prostor za dalje unapređenje saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na današnjem sastanku su, kako je istakao Vučević, otvorene mnogobrojne teme u cilju daljeg razvoja saradnje, a na čijoj će se realizaciji raditi do skorašnjeg susreta predsednika dve zemlje, Aleksandra Vučića i Kasima Žomarta Tokajeva. 

Vučević je potpredsedniku Vlade Kazahstan zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kao i na uzdržanom stavu Kazahstana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici i razumevanju da taj akt ne donosi ništa dobro na ovom prostoru. 

Vučević je izrazio uverenje da će dalji rad u okviru zajedničke Međuvladine srpsko-kazahstanske komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju, koja je danas zasedala u Beogradu, biti plodonosan i da će dve zemlje nastaviti da čuvaju, neguju i unapređuju odlične bilateralne odnose. 

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Žumangarin je izrazio uverenje da će ova komisija dati novi impuls trgovinsko-ekonomskoj saradnji dve zemlje, kao i da će Srbija i Kazahstan nastaviti odličnu vojnu saradnju i saradnju u oblasti poljoprivrede.

Žumangarin je najavio da će Kazahstan učestvovati na specijalizovanoj izložbi Ekspo 2027 u Beogradu, navodeći da Kazahstan ima odlično iskustvo kada je u pitanju ova izložba, budući da je Astana bila domaćin specijalizovane izložbe 2017. godine. 

Vučević je zahvalio Žumangarinu na potvrdi prisustva, navodeći da će iskustva Kazahstana u organizaciji ove izložbe biti dragocena za Srbiju.

Komentari (0)

Srbija