Politika

Nastavljaju se saslušanja u Kosovskoj Mitrovici, u policijsku stanicu stigao i Ivan Zaporožac

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2024

-

11:33

Nastavljaju se saslušanja u Kosovskoj Mitrovici, u policijsku stanicu stigao i Ivan Zaporožac
Nastavljaju se saslušanja u Kosovskoj Mitrovici, u policijsku stanicu stigao i Ivan Zaporožac - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Zgrade srpskih institucija na severu Kosova i Metohije i dalje su blokirane i to već sedam dana, a danas su se nastavila saslušanja lidera Srpske liste i čelnika srpskih institucija na severu Kosova i Metohije, među kojima je i Ivan Zaporožac.

On je danas došao u pratnji advokata Predraga Miljkovića u policijsku stanicu gde će biti saslušan, a on je obavljavo funkciju predsednika Privremenog organa Kosovska Mitrovica.

Podsećamo, zgrade su predmet istrage tzv. kosovske policije, koja je osim blokade zgrada izvršila i zaplenu dokumentacije i drugog materijala u zgrada, a juče je od strane tzv. kosovske policije saslušan funkcioner Srpske liste i bivši predsednik opštine severna Mitrovica Milan Radojević, koji je jedan od petorice čelnika institucija čije su zgrade blokirane, a koji su pozvani na saslušanje.

Radojević je juče saslušan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, jer ga tzv. kosovski organi terete za falsifikovanje dokumenata, nakon čega je on naglasio da se ne krije od policije i da se danas dobrovoljno pojavio u stanici.

"Ne krijem se, smatram da su čist obraz i mirna savest najbitniji. Zato sam i došao danas ovde da vidim o čemu se radi, u čemu je problem. Ako je najveći moj greh što radim za institucije Republike Srbije, ja sam izuzetno ponosan na to", poručio je Radojević, prenosi Tv Most.

Ocenio je mučnom situaciju koja u Kosovskoj Mitrovici vlada već više dana i manjak profesionalizma u ponašanju policije kako prema Srbima tako i u njenom nastojanju da mu juče uruči poziv za saslušanje, pošto ga nisu pronašli kući, jer se nalazio u centralnoj Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija