Politika

Vučević: Sramna izjava Čanka i Biserko o preseljenju Srba sa KiM u Rašku oblast

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2024

-

16:28

Vučević: Sramna izjava Čanka i Biserko o preseljenju Srba sa KiM u Rašku oblast
Vučević: Sramna izjava Čanka i Biserko o preseljenju Srba sa KiM u Rašku oblast - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je sramna i protivna srpskim interesima izjava bivšeg lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko koji su se sreli sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i preneli mu svoja, kako su naveli, saznanja da Srbija planira da Srbe sa KiM preseli u Rašku oblast.

U izjavi Tanjugu na Bledu gde učestvuje na 19. Strateškom forumu koji se održava pod sloganom "Svet paralelnih stvarnosti", Vučević je rekao da je izjava Čanka i Biserko sramna i, kako je rekao, dokaz da postoji paralelna realnost.

"To je tako glupo, da je teško dati suvisli odgovor na to. I toliko štetno za Srbe i srpski interes, da zaslužuje svaki prezir. U momentu kad se borimo da sačuvamo svakog Srbina na KiM, kada ih pozivamo da ostanu i pored nemogućih uslova za život na KiM, neko ide kod Kurtija i kaže da ćemo mi da premestimo Srbe sa Kosova na neku drugu teritoriju Republike Srbije. Pa nema Srbije na Kosovu bez Srba", poručio je Vučević. 

Dodao je da ne razume da to neko radi u momentu kada su Srbi proganjani, kada su nam zauzete institucije, kada se krši Briselski sporazum, kada se ne poštuje čak i ono što je predloženo kroz Ohridski sporazum. 

"Ništa, ne postoji ni jedno slovo koje važi za Prištinu. Odu ovi naši nesrećnici dole kod Kurtija i ne znam šta mu pričaju", naveo je premijer.

Kako on smatra, Čanak i Biserko bi voleli da se oni presele, ali ne u Rašku oblast, nego bi želeli da odu negde drugde, verovatno u Šumadiju i time bi, kako je rekao, za njih bilo rešeno kosovsko pitanje pošto više ne bi bilo Srba na KiM.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija