Politika

Vesić i crnogorska ministarka saobraćaja potpisali Zajedničko pismo Evropskoj komisiji o pruzi Beograd - Bar

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2024

-

14:00

Vesić i crnogorska ministarka saobraćaja potpisali Zajedničko pismo Evropskoj komisiji o pruzi Beograd - Bar
Vesić i crnogorska ministarka saobraćaja potpisali Zajedničko pismo Evropskoj komisiji o pruzi Beograd - Bar - Copyright TANJUG/MGSI/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i ministarka saobraćaja Crne Gore Maja Vukićević potpisali su danas u Beogradu Zajedničko pismo Evropskoj komisiji (EK) o pruzi Beograd - Bar.

Taj dokument je potpisan nakon sastanka Vesića sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Milunom Zogovićem i ministarkom Vukićević u Palati Srbija.

Vesić je novinarima kazao da je za Srbiju jako važna regionalna saradnja, ali da je najvažnija saradnja sa Crnom Gorom jer kako je naglasio, sarađujemo sa braćom i sestrama.

"Ovo pismo koje smo danas potpisali govori o tome da će dve zemlje zajednički nastupiti pred Evropskom komisijom i tražiti sredstva iz ovog dodatnog fonda za razvoj Zapadnog Balkana za rekonstrukciju pruge između Beograda i Bara, jer je to naša zajednička pruga", rekao je Vesić.

On je naglasio da je veoma važno da Srbija i Crna Gora sarađuju na infrastrukturnim projektima i da nastupaju zajedno kako bi pokazali da je i u jednoj i drugoj državi ovo prioritet.

"Mi želimo da se kroz plan rasta Zapadnog Balkana finansira pruga između Beograda i Bara. Za nas u Srbiji to je najprioritetnija pruga. Posle toga dolazi pruga između Brestovca i Preševa do Skoplja", rekao je Vesić.

Istovremeno, on je zahvalio koleginici Vukićević i na tome što je glasala u Savetu Evrope protiv članstva takozvanog Kosova u ovoj organizaciji.

"Ona je za nas heroina i uvek će to biti.Posebno i smo joj zahvalni na tome i želim da zna, da pamtimo njen čin i da to mi nikada nećemo zaboraviti, jer Srbija pamti one koji se zaista bore i one koji učine nešto za nas", rekao je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija