Politika

Pripadnici italijanskog sastava Kfora pojačali prisustvo na mostu na Ibru

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/09/2024

-

10:53

Pripadnici italijanskog sastava Kfora pojačali prisustvo na mostu na Ibru
Pripadnici italijanskog sastava Kfora pojačali prisustvo na mostu na Ibru - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Posle upada kosovske policije u srpske institucije na severu Kosova, mirno je i bez incidenata. U sve četiri opštine je primetno pojačano prisustvo pripadnika inerventne i policije u civilu. 

Na glavnom ibarskom mostu je pojačano i prisustvo pripadnika Kfora. Sa severne i južne strane je raspoređen po jedan kordon vojnika, a na samom mostu su pet džipova i četiri oklopna vozila za razbijanje demonstracija. Vojnici tvrde da je u pitanju vežba.

Euronews/Anđelka Ćup

 

Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice je mirna, ali se među građanima osećaju tenzije.

Euronews/Anđelka Ćup

 

Podsetimo, kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Tada su vrata na objektima Privremenih organa su plombirana, skinute su srpske zastave, a sva dokumenta i kompjuteri su izneti, dok su i dalje prisutne snage kosovske policije.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je, nakon upada policije u zgrade Privremenih organa na severu KiM, da oni više neće raditi.  Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i  ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske. 

Komentari (0)

Srbija