Politika

Ministar Ristić posetio Belorusiju: "Snažan impuls jačanju saradnje u oblasti komunikacija"

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2024

-

09:48

Ministar Ristić posetio Belorusiju: "Snažan impuls jačanju saradnje u oblasti komunikacija"
Tanjug/MIT - Copyright Tanjug/MIT

veličina teksta

Aa Aa

Tokom radne posete Belorusiji, na sastanku delegacije Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije predvođene ministrom Dejanom Ristićem s beloruskim kolegama ukazano je na obostranu spremnost za osnaživanje bilateralne saradnje u široj oblasti telekomunikacija, kao i mogućnost za zajednički nastup na trećim tržištima.

U okviru prvog dana radne posete Belorusiji, delegacija Srbije predvođena Ristićem održala je juče sastanak sa delegacijom Ministarstva komunikacije i informatizacije Belorusije na čelu sa ministrom Konstantinom Konstantinovičem Šuljganom.

Srpska delegacija sastala se i sa zamenikom ministra Pavelom Nikolaevičem Tkačem, pomoćnicom ministra Natalijom Anatovljevom Aleškevič, generalnim direktorom "Beltelekoma“ Aleksejem Aleksandrovičem Ivaškinom, generalnom direktorkom ,"Belpočta" Svetlanom Viktorovnom Jurkevič, rektorom "Beloruske državne akademije komunikacije" Andrejem Olegovičem Zenevičem i drugima.

"Tokom dužeg i sadržajnog sastanka bilo je reči o unapređenju saradnje u oblasti telekomunikacija, razmeni iskustava u oblasti poštanskog saobraćaja i daljem osnaživanju saradnje dve zemlje u ovim sektorima", saopštilo je Ministarstvo informisanja Srbije.

Tom prilikom, kako je navedeno, ukazano je na to da postoji prostor i obostrana spremnost za dalje unapređenje i osnaživanje saradnje dve prijateljske zemlje u široj oblasti telekomunikacija, kao i mogućnost za zajednički nastup na trećim tržištima.

Takođe, srpska delegacija obišla je industrijski park ,,Veliki kamen’’ i tom prilikom se upoznala sa radom vodećih beloruskih telekomunikacionih kompanija.

Pored toga, na poziv domaćina, Ristić je položio je venac na Spomenik pobede koji čuva uspomenu na heroje stradale u Drugom svetskom ratu, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija