Politika

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić u poseti Belorusiji

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2024

-

08:54

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić u poseti Belorusiji
Dejan Ristić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić boraviće danas i sutra u zvaničnoj poseti Belorusiji, na poziv beloruskog ministra komunikacija i informatizacije Konstantina Konstantinoviča Šuljgana.

Cilj posete srpske delegacije, koju predvodi Ristić, jeste davanje snažnijeg impulsa razvoju saradnje dve prijateljske države u oblasti telekomunikacija i poštanskog saobraćaja, saopštilo je Ministarstvo  informisanja i telekomunikacija Srbije.

Pored sastanka Ristića i Šuljgana, planirani su sastanci sa rukovodiocima i obilasci industrijskog parka "Veliki kamen“ i Parka visokih tehnologija, sastanak sa rukovodiocima "Belpošte“, obilazak beloruskog Državnog muzeja istorije Velikog otadžbinskog rata i Narodne biblioteke Belorusije.

Kako je najavilo Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije, tokom posete srpske delegacije predviđen je i susret s mitropolitom minskim i zaslavskim G.G. Venijaminom, patrijaraškim egzarhom Ruske pravoslavne crkve u Belorusiji.

Takođe, na poziv domaćina, Ristić će položiti venac na Spomenik pobede koji čuva uspomenu na heroje stradale u Drugom svetskom ratu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija