Politika

Stamenkovski pozdravila borbu bezbednosnih snaga u suzbijanju islamističkog terorizma

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2024

-

17:42

Stamenkovski pozdravila borbu bezbednosnih snaga u suzbijanju islamističkog terorizma
Stamenkovski pozdravila borbu bezbednosnih snaga u suzbijanju islamističkog terorizma - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju i predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski pozdravila je danas borbu srpskih bezbednosnih snaga u suzbijanju radikalnog islamističkog terorizma u Srbiji.

"Pozdravljam hrabru i odlučnu borbu srpskih bezbednosnih snaga u suzbijanju radikalnog islamističkog terorizma u našoj zemlji", navela je Đurđević Stamenkovski u saopštenju.

Kako je ocenila, sledbenici ovih ekstremističkih ideja kontinuirano ugrožavaju sigurnost Bošnjaka i Srba na području Raške oblasti, ali i u čitavoj zemlji - sudeći prema njihovim poslednjim aktivnostima.

"Ovakvi pojedinci imaju za cilj da veštački izazovu konflikte, podgreju netrpeljivost i otvore, ne samo bošnjačko-srpske, već pre svega sukobe među samim Bošnjacima, kako bi u pukotinama izazvanih podela, za tuđi račun, širili ekstremizam, netrpeljivost i mržnju", dodala je ona.

Đurđević Stamenkovski je kazala da radikalni islamistički teroristi nemaju nikakvo pravo da sebe proglašavaju zastupnicima Bošnjaka i muslimana u Srbiji, ističući da teroristi nemaju veru i naciju.

"Zato je važno, za mir i stabilnost čitave države i društva, da se u korenu saseče svaki vid ekstremizma koji može dovesti do stradanja i gubitka života građana. Bezbednosne službe i srpska policija poslale su jasnu poruku da Srbija neće tolerisati terorizam, niti bilo koji oblik širenja verske, rasne i nacionalne netrpeljivosti", navela je Đurđević Stamenkovski.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija