Politika

Čačak i dalje nema vlast, prekinuta konstitutivna sednica: Opozicija tvrdi da je zakazana suprotno zakonu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/08/2024

-

14:53

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Dva i po meseca posle održanih lokalnih izbora u Srbiji, Čačak i dalje nema vlast. Današnja konstitutivna sednica prekinuta je nakon što je najstariji odbornik Vitomir Ćalović prekinuo zasedanje navodeći da je sednica zakazana prerano, bez ikakvih konsultacija sa predstavnicima listi koje su osvojile mandate.

Kako javlja reporterka Euronews Srbija iz Čačka, samo što je počela konstitutivna sednica Skupštine grada Čačka, počeo je i verbalni sukob. Ćalović je prekinuo sednicu uz obrazloženje da lokalni parlament ne može da radi bez sekretara skupštine.

"Demokratski postupak nalaže da se pozovu predstavnici svih lista koje su učestvovale na izborima i da se konsultuju o danu i datumu", rekao je on.

Bratislav Simović iz Pokreta Dveri najpre je imao verbalni sukob sa dosadašnjim predsednikom skupštine Igorom Trifunovićem, a potom je zatražio da se sednica prekine jer poziv nisu dobili na vreme.

"Svima je jasno da sednica nije zakazana shodno statutu i poslovniku koji je važeći. Konstitutivna sednica ne može da bude održana, mora da se zakaže nova", rekao je Simović.

Predstavnici vladajuće većine tvrde da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

U Skupštini grada Čačka u jednom trenutku je čak umalo došlo do fizičkog okršaja.

Opišrnije u video-prilogu na početku teksta.

Komentari (0)

Srbija