Politika

Godišnjica napada na srpsku decu u Goraždevcu: Gujon podsetio da ni posle 21 godine ubice nisu privedene pravdi

Komentari

Autor: Tanjug

13/08/2024

-

13:43

Godišnjica napada na srpsku decu u Goraždevcu: Gujon podsetio da ni posle 21 godine ubice nisu privedene pravdi
Godišnjica napada na srpsku decu u Goraždevcu: Gujon podsetio da ni posle 21 godine ubice nisu privedene pravdi - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon izjavio je danas da nakon 21 godine koliko se danas navršava otkada su albanski ekstremisti iz automatskog oružja pucali na srpsku decu iz Goraždevca brine isto pitanje - zašto počinioci nisu privedeni pravdi.

On je na društvenoj mreži Iks podsetio da su na današnji dan 2003. godine, albanski ekstremisti pucali na srpsku decu koja su se kupala u reci Bistrici, kada su živote izgubili Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), dok su teško ranjeni Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13), Bogdan Bukumirić (14) i Đorđe Ugrenović (20).

Euronews/Vladislav Ćup

 

"Predstavnici međunarodne zajednice obećali su da će počinioci odgovarati, ali su ubice i dalje na slobodi. Istraga je zatvorena 2015. godine zbog navodnog nedostatka dokaza", naveo je Gujon.

Euronews/Vladislav Ćup

 

Ocenio je da Srbi na Kosovu i Metohiji i dan danas žive u istom strahu suočeni sa konstantnim pretnjama, nasiljem i svakodnevnim kršenjem osnovnih ljudskih prava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija