Politika

Novi gradonačelnika Niša Dragoslav Pavlović

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/08/2024

-

07:26

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Dragoslav Pavlović, nosilac liste koalicije okupljenje oko SNS-a, postao je novi gradonačelnik Niša. Za njega je na konstitutivnoj sednici gradske skupštine, koja je trajala nešto više od 18 sati, glasao 31 odbornik vlasti, dok predstavnici opozicije nisu glasali.

Njegov zamenik je Luka Gašević, a članovi Gradskog većeća jesu: Ivan Grmuša, Mihajlo Zdravković, Mihajlo Ilić, Miloš Đorđević, Stevan Veselinović, Milica Paulus, Ivana Cvetković, Svetozar Aleksov i Milan Milanov.

Euronews/Ljiljana Pavlovič

 

Pavlović je predvodio listu koalicije oko SNS-a, a zaposlen je u EPS-u. Bio je i pomoćnik gradonačelnika Niša od jula 2016, predsednik Ženskog rukometnog kluba Naisa i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Ove godine izabran je za člana Povereništva SNS u opštini Medijana. Diplomirani je inženjer elektrotehnike, prenosi Tanjug.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Podsetimo, maratonska konstitutivna sednica, koja je počela juče u 10 časova, protekla je u burno i sa brojnim prekidima. Bilo je žustre rasprave predstavinka opozicije i vlasti i osporavanju zakonitosti po svim tačkama dnevnog reda.

Lider niških socijalista Igor Novaković izabran je na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine grada Niša, dok je za sekretara izabrana Anđela Milojević, diplomirana pravnica.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Novaković je izabran  za predsednika Skupštine sa 31 glasom od ukupno 61 odbornika, saopštila je predsedavajuća Skupštine grada Niša Mirjana Lapajne.

Predstavnici opozicije nisu glasali, a osporili su Novakovićev izbor tvrdeći da je bila povređena tajnost glasanja i da je izveštaj o glasanju potpisalo samo četiri od devet članova komisije. 
Za zamenika predsednika Skupštine Grada izabran je Vladica Maričić, a Milena Kostić za zamenika sekretara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija