Politika

Đurić: Izražavam gnušanje zbog otvorenih poziva na ubistvo Vučića

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2024

-

16:39

Đurić: Izražavam gnušanje zbog otvorenih poziva na ubistvo Vučića
Đurić: Izražavam gnušanje zbog otvorenih poziva na ubistvo Vučića - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić izjavio je danas da društvo ne sme da se navikava na "pozive na vešanje demokratski izabranog predsednika države", izražavjući gnušanje zbog, kako je rekao, poziva na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića.

Đurić je u saopštenju naveo da "kao normalno ljudsko biće i odgovoran građanin" izražava gnušanje zbog sve otvorenijih i surovijih poziva na ubistvo Vučića i nasilni prevrat u Srbiji.

"Naše društvo ne sme da se navikava na pozive na vešanje demokratski izabranog predsednika Srbije, jer ni u jednoj normalnoj državi takve stvari se ne tolerišu, već nailaze na opštu osudu javnosti i za sobom povlače krivičnu odgovornost", naveo je Đurić.

Istakao je da očekuje da nadležni državni organi "u ime normalnosti i demokratije" hitno reaguju i u skladu sa zakonima Srbije sankcionišu one koji pozivaju na ubistva i nasilno rušenje vlasti.

"Samo sociopatama i psihopatama može da bude zanimljivo ili duhovito objavljivanje fotografije predsednika Srbije sa omčom oko vrata, i krajnje je vreme da država Srbija, kažnjavajući takve devijante, pokaže da je uređeno i demokratsko društvo", ocenio je Đurić.

Potpredsednik GO SNS rekao je da će normalna Srbija pobediti sve one koji pozivaju na nasilje i zanemarivanje ubedljivo većinske volje naših građana da žive u bezbednoj, stabilnoj i uređenoj zemlji.

 

Komentari (0)

Srbija