Politika

Vučević sa direktorima kompanija Holcim group i Lafarge BFC o novim projektima

Komentari

Autor: Tanjug

05/08/2024

-

13:05

Vučević sa direktorima kompanija Holcim group i Lafarge BFC o novim projektima
Vučević sa direktorima kompanija Holcim group i Lafarge BFC o novim projektima - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa direktorima kompanija Holcim group i Lafarge BFC Srbija Miljanom Gutovićem i Dimitrijem Knjeginjićem o novim projektima u Srbiji u oblasti proizvodnje građevinskog materijala.

Vučević je pozdravio nove investicije u Srbiju, navodeći da je to od suštinskog značaja za još brži razvoj privrede naše zemlje, ali pre svega za bolji život građana, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučević je istakao da je otvaranje novih fabrika i radnih mesta cilj na čijoj realizaciji se svakodnevno radi, jer to doprinosi napretku Srbije i boljitku građana.

Gutović i Knjeginjić su predstavili Vučeviću nove planove u oblasti proizvodnje građevinskog materijala, navodeći da Lafarge BFC Srbija planira da u Obrenovcu otvori fabriku u kojoj će se proizvoditi cement iz pepela sa pepelišta termoelektrana.

Knjeginjić je naveo da ta kompanija planira da u prvoj fazi u ovu fabriku uloži 110 miliona evra i dodao da će ta proizvodnja biti u korist Srbije i njene privrede, kao i da je sa ekološkog aspekta ova proizvodnja apsolutno prihvatljiva, jer rešava problem pepelišta.

Cilj Lafarge BFC Srbija je da otvaranjem fabrike u Obrenovcu ova opština postane hab za Srbiju i zemlje u okruženju kada je u pitanju proizvodnja građevinskog materijala iz pepela sa pepelišta, naveo je Knjeginjić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija