Politika

Đurđev: SPC je bogata jer je srpski narod bogat, ali njeno duhovno bogatstvo je ono što mnogima smeta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/08/2024

-

18:03

Đurđev: SPC je bogata jer je srpski narod bogat, ali njeno duhovno bogatstvo je ono što mnogima smeta
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

"Već decenijama slušamo iste  priče koje dolaze iz levo-liberalnih kuhinja o materijalnim dobrima SPC i njenih duhovnika. Očigledno im smeta to što je prošlo vreme kada su crkve bile pretvarane u štale, a sveštenici progonjeni i ismevani. Naravno da patrijarh jedne institucije koja traje osam vekova treba da ima rezidenciju, neće valjda sedeti u kolibi. Uzgred, to nije njegovo, već crkveno dobro i krajnje je maliciozno govoriti o  patrijarhu Porfiriju kao materijalima, jer je reč o čoveku koji je prvo bio monah odričući se svih materijalnih blaga",  izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev povodom poslednjih spekulacija u vezi sa rekonstrukcijom rezidencije patrijarha SPC. 

"SPC živi od verujućeg naroda, narod je danas bogatiji nego pre i zato je i crkva bogatija. Oni koji SPC vide samo kroz materijalnu prizmu najčešće su duhovno siromašni, te zato ni ne mogu da razumeju SPC kao riznicu duhovnog blaga" - podvukao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige uveren je da su građani Srbije svih konfesija, a ne samo pravoslavni, svesni istorijskog značaja SPC za našu državu i društvo. 

"Uprkos svim zluradim i zlonamernim tekstovima punim paušalnih insinuacija, SPC je i dalje uz Vojsku Srbije kojoj građani najviše veruju", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija