Politika

Vojvodina na ivici čuda: Vukanović promašio idealnu priliku

Komentari

Autor: Euronews.rs

25/07/2024

-

22:48

Vojvodina na ivici čuda: Vukanović promašio idealnu priliku
Vojvodina na ivici čuda: Vukanović promašio idealnu priliku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope od Ajaksa rezultatom 1:0 (0:0) u Amsterdamu. Kao što rezultat govori Novosađani imaju za čime da žale, pošto su do kraja imali remi u "džepu".

Taj jedini gol Ajaksa postigao je Branko van den Bomen, momak koji je zameni o Kristijana Razmusena, četiri minuta pred kraj susreta. 

Može se čak i reći da je Vojvodina imala za čime i da žali, pošto je Aleksa Vukanović u 72. minutu utakmice pogodio stativu iz stopostotne šanse, i tako propustio da "staroj dami" donese prednost na utakmici, a potencijalno i pred revanš. 

U prvom delu utakmice gledali smo ono što smo i očekivali - totalnu ofanzivu Ajaksa. U početku se mirovalo, ali posle 20 minuta, Holanđani su se probudili i napali silovito. 

profimedia

Fudbaleri Vojvodine i Ajaksa

 

Na meču je prvi put zapretio Karlos Borhes silovitim udarcem, ali je Lazar Carević bio skoncentrisan, kao i na čitavom duelu. Većinom su pretili fudbaleri Ajaksa šutevima sa distance, a prva šansa Vojvodne je bila u 32. minutu, kada se Kejleb Zedi Seri uvukao sa leve strane ka sredini i oprobao desnu nogu, ali je bio neprecizan, 

Samo dva minuta kasnije, Kenet Tejlor je ponovo pokušao sa leve ivice šesnesterca, ali je pogodio prečku i tako vratio nadu Novosađanima, međutim, ono najteže je tek dolazilo. 

U 39. minutu je Ajaks imao tri vezane stopostotne šanse, ali se svaki put Vojvodina odbranila. Za početak je ponovo Tejlor šutirao, ali je Carević odbio loptu, potom je na nju naleteo Borhes, da bi sa gol linije intervenisao Crnomarković. Na kraju je glavom pokušao Čuba Akpom, i bio je par centimetara daleko od stative. 

Još dve prilike su do kraja imali Holanđani. Desni bek Ajaksa, Devajn Renč je silovito šutirao sa ivice kaznenog, ali nije uspeo da pogodi okvir gola, a u nadoknadi prvog dela je Razmusen pokušao glavom, ali ni on nije uspeo da savlada neprikosnovenog Carevića, tako da je "stara dama" da dobrim rezultatom otišla na odmor. 

U nastavku smo gledali drugačiju utakmicu. Počelo je kao i prvom delu - zatišijem, da bi posle 20 minuta ponovo krenula ofanziva Ajaksa. Međutim, nedostajala je ona konkretnost iz uvodnih 45 minuta, i sem jednog izblokiranog pokušaja Godsa, ništa preterano opasno nije ugrozilo gol Vojvodine, koja se tada probudila. 

Igrao se 70. minut kada je Mihailo Ivanović poslao snažnu loptu ka iskusnom Pasferu, a ovaj je jedva uspeo da je ukroti. Samo dva minuta kasnije je Ivanovića zamenio Vukanović, a tada se desila najbolja prilika na meču za Novosađane. 

Seri je uspeo da se oslobodi na sredini terena i krene napred. Poslao je odličan pas za Vukanovića, koji se našao sam pred Pasferom, dobro je šutirao, ali ga je stativa sprečila da napravi čudo. 

U nastavku je pretežno Ajaks napadao i to vrlo nekonkretno. Nije bilo pravih prilika i činilo se da će Vojvodina odneti remi nazad u Srbiju, ali četiri minuta pred kraj, dolazi do kraha. 

Iz akcije koja nije mnogo obećavala, visoka lopta je došla do Van den Bomena, koji je uspeo da relativno neometano šutira glavom, i konačno savlada Carevića. 

Vremena za povratak nije bilo, tako da se Vojvodina vraća sa zaostatkom, ali i nadom da se može vratiti u revanš duelu, pošto se tim iz Amsterdama nije pokazao toliko nedodirljivo, koliko se to najavljivao.

Pobednik ovog dvomeča, igraće protiv boljeg iz utakmica Panatinaikosa i Botev Plovdiva. U prvom susretu su Grci slavili sa 2:1 kod kuće, i relativno mirno očekuju revanš. 

Duele naših timova na putu do Evrope, kao i sledeći meč Ajaksa i "stare dame" za sedam dana, možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Kvalifikacije za Ligu Evrope, prvi mečevi 2. kola

Visla Krakov - Rapid 1:2 (0:1)
/Hofman 79 (AG) - Janson 36, Seidi 53

Ružomberok - Trabzon 0:2 (0:1)
/Trezege 39 - Čanak 90+1/

Hunedoara - Rijeka 0:0 

Molde - Silkeborg 3:1 (2:1) 
/Kasa 2, Eikrem 45+1, Eriksen 49 - Lind 35/  

Šerif - Elfsborg 0:1 (0:0)
/Hedlund 86 (P)/

Panatinaikos - Botev Plovdiv 2:1 (1:0) 
/Jermejef 8, Bakasetas 44 (P) - Korošec 71/ 

Ajaks - Vojvodina 1:0 (0:0) 

/Van den Bomen 86/ 

Kilmarnok - Serkl Briž 1:1 (0:0)
/Votson 70 - Olaigbe55/ 

Braga - Makabi Petah Tikva 0:0 (u toku)

Komentari (0)

Srbija