Politika

Đurđev: Napadi na Srbiju su prolazni, a naš pobednički mentalitet je neprolazna kategorija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/07/2024

-

12:50

Đurđev: Napadi na Srbiju su prolazni, a naš pobednički mentalitet je neprolazna kategorija
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Srbiji je na današnji dan pre 110 godina Austrougarska uputila ultimatum u vezi Sarajevskog atentata. Htela je da ukine naš suverenitet i integritet i da nas ponizi. Nismo pristali i pobedili smo. I danas nam sa Zapada stižu ultimatumi u vezi Kosmeta, Republike Srpske i uvođenja sankcija Rusiji. Dobiće isti odgovor i proći će isto kao i tada, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Prema njegovim rečima, Srbija i srpski narod su očigledno osuđeni da ponavljaju svoju istoriju, ali i da plaćaju cenu svoje hrabrosti, slobodoljubivosti i prkosa. 

"Uskoro ćemo proslaviti i 110. godišnjicu slavne Cerske i Kolubarske bitke u kojima su naši preci do nogu potukli okupatora. Budu li se isti ponovo drznuli da napadnu bilo koji deo Srbije ili srpskog naroda ponovo će pretrpeti poraz. Ovoga puta, međutim, iz naših palih žrtava i njihove herojske borbe ne bi izronila nova Jugoslavija, već nikad jača Srbija. Njihovi napadi su prolazni, a naš pobednički mentalitet je neprolazna kategorija", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija