Politika

Varhelji pozdravio potpisivanje memoranduma Srbije i EU: Srbija ubrzava svoje integracije ka EU

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2024

-

14:24

Varhelji pozdravio potpisivanje memoranduma Srbije i EU: Srbija ubrzava svoje integracije ka EU
Oliver Varhelji - Copyright Tanjug/AP/Armando Babani

veličina teksta

Aa Aa

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhelji pozdravio je današnje potpisivanje memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima, i poručio da je taj projekat predstavlja posvećenost obezbeđivanju rasta i otvaranju radnih mesta u korist Srbije.

Varhelji je na društvenoj mreži Iks ocenio da Srbija, kao zemlja kandidat za članstvo u EU, ubrzava svoje integracije ka EU kroz Plan rasta za Zapadni Balkan.

"Pozdravljam današnje potpisivanje Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije. Srbija, kao zemlja kandidat za članstvo u EU, ubrzava svoje integracije u EU kroz Plan rasta za Zapadni Balkan. Ovaj projekat je posvećenost da se osigura rast i radna mesta stvore u korist Srbije", naveo je Varhelji.

Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima potpisan je danas u Palati Srbije u Beogradu.

Potpisali su ga ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič.

Memorandum je potpisan u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija