Politika

Vučević sa Kavo Dragoneom: Srbija ostaje posvećena promociji mira i dijaloga

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2024

-

14:00

Vučević sa Kavo Dragoneom: Srbija ostaje posvećena promociji mira i dijaloga
Vučević sa Kavo Dragoneom: Srbija ostaje posvećena promociji mira i dijaloga - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević poručio je danas, u razgovoru sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Italije admiralom Đuzepeom Kavo Dragoneom u Beogradu, da Srbija ostaje maksimalno posvećena promociji mira i dijaloga i očuvanju stabilnosti u regionu.

Vučević je istakao da je strateško opredeljenje Srbije članstvo u Evropskoj uniji i naglasio da će Beograd biti kooperativan partner sa svim zemljama u regionu Zapadnog Balkana, kao i sa članicama Evropske unije, saopštila je Vlada Srbije.

On je ocenio da je angažovanje pripadnika Oružanih snaga Italije u misiji Kfor veoma značajno za zaštitu srpskog stanovništva i održanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji i zahvalio admiralu Kavo Dragoneu na profesionalnosti i posvećenosti italijanskih vojnika ovom veoma važnom zadatku.

Vučević je čestitao admiralu Kavo Dragoneu na imenovanju za narednog predsedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a i poželeo mu uspeh na toj dužnosti.

Kavo Dragone je zahvalio je Vučeviću na današnjem susretu, saglasio se da su odnosi Srbije i Italije na visokom nivou i rekao da postoje mogućnosti za dalje unapređenje i proširenje vojne saradnje između dve zemlje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija