Politika

Državni zvaničnici uputili saučešće porodici ubijenog policajca: "Gubitak je nenadnoknadiv"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/07/2024

-

10:05

Državni zvaničnici uputili saučešće porodici ubijenog policajca: "Gubitak je nenadnoknadiv"
Državni zvaničnici uputili saučešće porodici ubijenog policajca: "Gubitak je nenadnoknadiv" - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića, navodeći da ga je izuzetno potresla ova vest.

"Sa dubokim bolom i tugom primio sam vest o tragičnom gubitku vašeg sina i brata, hrabrog policajca Nikole Krsmanovića. Njegova posvećenost službi i neustrašivost neizmerno su doprineli očuvanju sigurnosti i mira u našoj zemlji. Njegov gubitak je nenadoknadiv, ne samo za vas, njegovu porodicu, već i za celu našu zemlju", napisao je u telegramu Vučić.

U tekstu takođe piše da je Nikola bio "istinski heroj, koji je svoj život posvetio zaštiti drugih, a njegova hrabrost i profesionalnost vodile su ga kroz sve izazove i opasnosti koje je njegova služba nosila".

"Primite moje najiskrenije saučešće. Neka vam snaga i hrabrost koje je Nikola pokazivao u životu budu uteha u ovim teškim trenucima. Srbija nikada neće zaboraviti njegovu žrtvu i nesebičnu predanost dužnosti”, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen. Detaljnije možete pročitati OVDE.

U međuvremenu, objavljena je fotografija osumnjičenog za napad na granične policajce u Loznici.

Vučević: Nemam reči utehe koje bi umanjile tugu zbog gubitka jednog mladog života

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević uputio je danas telegram saučešća porodici nastradalog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Nikole Krsmanovića.

"Strašnu vest o pogibiji policajca Nikole Krsmanovića primio sam sa velikim bolom, koji iskreno dele svi članovi Vlade.U ovom trenutku nemam reči utehe koje bi umanjile tugu zbog gubitka jednog mladog života.

"Nikola je pokazao posvećenost poslu i požrtvovanost u obavljanju svoje dužnost na obezbeđivanju mira i bezbednosti svih građana naše zemlje. Verujem da će nadležni organi Republike Srbije vrlo brzo pronaći ubicu i privesti ga licu pravde“, naveo je premijer u telegramu saučešća.

Gašić:Od zločinačke ruke stradao je obavljajući svoju dužnost

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je danas telegram saučešća porodici stradalog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Nikole Krsmanovića, koji je izgubio život časno obavljajući svoju dužnost.

U telegramu se navodi da je strašnu vest o pogibiji časnog policajca Nikole Krsmanovića primio sam sa velikim bolom koji dele svi pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Od zločinačke ruke stradao je obavljajući svoju dužnost u korist bezbednosti svih građana naše zemlje. U ovom trenutku ne postoje reči utehe koje bi vam umanjile tugu zbog gubitka vašeg sina i brata. Neka vam Gospod da snagu i utehu, a Nikolinoj duši podari rajsko naselje. Molim vas da u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u moje lično, primite izraze najdubljeg saučešća“, poručio je Gašić u telegramu.

Vulin: Gubitak policajca Krsmanovića je nenadoknadiv

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin uputio je danas telegram saučešća ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i porodici policajca Nikole Krsmanovića koji je ubijen noćas u podmuklom napadu dok je bio na dužnosti.

"Sa velikim bolom primio sam vest o tragičnoj smrti hrabrog srpskog policajca Nikole Krsmanovića koji je ubijen u podmuklom napadu dok je časno obavljao svoju policijsku dužnost štiteći građane Srbije od kriminalaca. Gubitak policajca Krsmanovića je nenadoknadiv, ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za čitavo Ministarstvo unutrašnjih poslova i našu državu.

Smrt policajca Nikole Krsmanovića nikada neće biti zaboravljena, uveren sam da će kriminalci koji su pucali u srpskog policajca dobiti kaznu kakvu zaslužuju, Srbija će znati kako da se obračuna sa onima koji su pomislili da bez kazne i posledica mogu da pucaju na srpsku policiju“, poručio je Vulin u telegramu saučešća.

Đurđević Stamenkovski: Roditeljima ostaju uspomena i ponos na sina, koji je hrabro čuvao sigurnost svoje Loznice

Povodom tragičnog događaja u Loznici, u kojem je život izgubio pripadnik policije, Nikola Krsmanović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski izrazila je saučešće porodici nastradalog:

„Porodici Krsmanović, majci, ocu i sestri mučki ubijenog Nikole, upućujem izraze najdubljeg saučešća i saosećam sa njihovim bolom i tragedijom koja ih je zadesila. Roditeljima ostaju uspomena i ponos na sina, koji je hrabro čuvao sigurnost svoje Loznice, otadžbine i naroda. Oni koji život daju žrtvujući se za druge, ispunili su zavet Božije ljubavi. Verujem da će nadležni organi Republike Srbije pronaći nečoveka koji je pucao u dvojicu srpskih policijaca i postarati se da takav zločinac više nikada ne ugleda svetlost slobode“, navela je Đurđević Stamenkovski.

 

 

 

 

Komentari (0)

Srbija