Politika

Đurđev: Đurić duguje odgovore naciji zbog glasanja Srbije u Ujedinjenim nacijama

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/07/2024

-

15:11

Đurđev: Đurić duguje odgovore naciji zbog glasanja Srbije u Ujedinjenim nacijama
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Ne vredi što predsednik Srbije Aleksandar Vučić lavovski odoleva da uvede sankcije Rusiji i što se i on i premijer Miloš Vučević susreću sa predstavnicima Rusije kada imamo ministarstvo spoljnih poslova koje nije neutralno, koje nije ni suzdržano u obavljanju svojih diplomatskih aktivnosti. Rezultat toga bilo je nedavno još jedno glasanje u UN protiv Rusije, ovoga puta usmereno ka tome da ta zemlja preda nuklearnu elektranu u Zaporožju Ukrajini. Usvajanje te rezolucije od strane Srbije je nelogično sa aspekta državnih i nacionalnih interesa, kao i tradicionalnih srpsko-ruskih bratkih odnosa, i za to bi morao da odgovara ministar spoljnih poslova Marko Đurić,  izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Prema njegovim rečima, krajnje paradoksalno je to što je Srbija glasala protiv Rusije po pitanju energetike u situaciju u kojoj naša zemlja gotovo potpuno energetski zavisi od Rusije. 

"I dalje kupujemo ruski gas po najjeftinijoj ceni, bez toga bi domaća privreda posrnula u ne bi bilo ni većih plata ni većih penzija. Srpsko ekonomsko čudo u proteklih deset godina bilo bi nemoguće bez jeftinih ruskih energenata", napomenuo je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige podsetio je da je Rusija nedavno u Generalnoj skupštini UN glasala protiv Rezolucije o Srebrenici i time još jednom pokazala da Srbija može da se osloni na nju u međunarodnoj areni.

Komentari (0)

Srbija